Tulevaisuuden vaippa on vastuullisesti kotimainen ja hiilineutraali

Muumi Baby -vaippojen tuotekehityksessä työskentelevä Emilia Nordström vastaa puhelimeen äitiysvapaalta ja taustalla jokeltelee puolivuotias Freya-tytär: “Vauva-arki on lähtenyt hienosti käyntiin ja on aivan mahtavaa päästä testailemaan vaippoja omalla tyttärellä. Enää vaipat eivät pyöri mielessä ainoastaan työajalla, vaan nyt työt konkretisoituvat hoitopöydälle”, Emilia nauraa. 

Emilian isoisä, paperialan asiantuntija, Raimo Nuortie perusti yrityksen 70-luvun lopussa ja lähti pioneerin lailla valmistamaan lastenvaippoja uudella patentoidulla idealla. Hänen innovaatio kumpusi oman perheen tarpeesta: Raimon pojan eli Emilian isän iho oli hyvin herkkä, eikä tuohon aikaan käytetyt harsovaipat sopineet hänelle. Uusi vaippa paransi Oskari-pojan ihon ja siitä lähtien Delipap on erottunut kilpailijoistaan iho- ja ympäristövastuullisilla tuotteilla, joiden laadukkuus on omaa luokkaansa.

 

Kestävästi kotimainen edelläkävijä

“Olemme todella onnekkaita, että isoisämme lähti kehittämään vaippoja ja on hauskaa ajatella, että tyttäreni on osa tätä jatkumoa. Olen itse työskennellyt perheyrityksessämme monessa positiossa ja nyt vaippojen tuotekehityksessä pääsen jatkuvasti haastamaan itseäni, sekä kuuntelemaan perheiden toiveita tulevaisuuden vaipasta”, Emilia kertoo.

Muumi Baby -vaipat erottuvat kansainvälisistä kilpailijoistaan lukuisilla vastuullisuusmittareilla. Vaipat valmistetaan Suomessa puhtaista raaka-aineista, eivätkä ne sisällä turhia kemikaaleja, kuten hajusteita, voiteita tai klooria. Vaippojen kuljetusmatkat ovat lyhyitä ja ne toimitetaan Tammisaaren tehtaalta suorinta mahdollista reittiä kauppoihin. “Mietimme jatkuvasti parempia ratkaisuja raaka-aineille ja sitä, millainen tulevaisuuden vaippa on. Jokainen mahdollinen lisäominaisuus tutkitaan tarkasti huomioiden sen rasite luonnolle ja lapsen iholle. Vaipat ovat kertakäyttötuotteita ja meidän vastuu ympäristövastuullisuudesta, läpi vaipan elinkaaren, on suuri. Tämän vuoksi olemme äärimmäisen ylpeitä siitä, että Muumi Baby -vaipat ovat nyt täysin hiilineutraalit, ensimmäisenä Suomessa”, Emilia jatkaa.

“Minulle tärkeää on jatkaa suvun perinnettä ja pitää yllä vahvoja arvojamme. Meille on äärimmäisen tärkeää kunnioittaa kotimaista luontoa ja valita aina kestävimmät vaihtoehdot. Prosessimme, raaka-aineista logistiikkaan saakka, on hiottu huippuunsa ja kehitämme sitä jatkuvasti. Haluamme palvella perheitä parhaalla mahdollisella tavalla ja siksi olemme kesästä 2020 saakka tarjonnut mahdollisuuden tilata vaipat kotiin kuukausitilauksena. Tuoreena äitinä pystyn entistä laajemmin ymmärtämään vanhempien tarpeita”, Emilia summaa.

Vastuullisuus on jokapäiväisiä valintoja

Ruoan ja vaatteiden alkuperästä, sekä vastuullisuudesta, on puhuttu jo pitkään, ja Emilia toivookin, että suomalaiset tarkastelevat samoja arvoja myös muissa päivittäistavarahankinnoissa: “Lähiruoka ja kotimaiset raaka-aineet priorisoidaan korkealle kun valintoja tehdään. Ihmiset ovat tietoisempia myös vaatteiden materiaaleista ja niiden valmistusprosessista. Toivoisin, että tämä sama ideologia leviäisi entistä vahvemmin myös päivittäisiin kulutustavaroihin. Haastankin kaikki suomalaiset pohtimaan tätä ja pitämään silmällä tuotteiden merkintöjä, kuten Joutsenlippua tai Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnusta, jotka myös Muumi Baby -vaipoista löytyvät.”

Delipap työllistää noin 70 suomalaista ja on Suomen ainoa kertakäyttöisten lasten vaippojen valmistaja. “Olemme poikkeuksellinen toimija ja olen erittäin ylpeä siitä, mitä olemme isoisäni aloitteesta rakentaneet. Haluamme jatkossakin pitää tuotannon Suomessa, sekä kehittää tuotteitamme ympäristövastuullisesti ja kuluttajalähtöisesti. Muumi Baby -vaippojen tuotannossa on käytetty vuodesta 2010 saakka ainoastaan sertifioitua, vesivoimalla tuotettua sähköä, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Vaipat pakataan biohajoaviin pakkauspusseihin ja pussin voi uusiokäyttää esimerkiksi biojätepussina. Meillä kestävät arvot konkretisoituvat aidosti”, Emilia kertoo ylpeänä.

 

Lue lisää Muumi Baby -vaippojen vastuullisuudesta.

Tutustu vaippavalikoimaamme

Anna palautetta ja kehitysehdotuksia Muumi Baby -kehitystiimille

 

Kurkkaa myös tämä:

Miksi vaipan valmistusmaalla on merkitystä?

Teemat

Kaikki teematPerheVieraileva kirjoittajaRaskausaikaVastasyntynytVauvaTaaperoVanhemmuusArjen hyvinvointi

Viimeisimmät kirjoitukset

Isä ja lapsi

Perhe, Raskausaika, Vanhemmuus

Miltä tuntuu olla isä?

Vanhemmaksi tuleminen on elämän ainutlaatuisia kohokohtia. Raskausaika ja synnytys ovat konkreettinen fyysinen ja henkinen asia synnyttävälle, mutta miltä se tuntuu kumppanista? Mikä on parasta isyydessä? Lue kolmen isän ajatuksia isyydestä....
Lue lisää

Vastasyntynyt

Vieraileva kirjoittaja, Vastasyntynyt, Vauva, Taapero, Arjen hyvinvointi

Näin hoidat ja vahvistat vauvan ja taaperon ihoa

Vauvan tai taaperon ihonhoito voi joskus aiheuttaa päänvaivaa, vaikka periaatteet ovat melko yksinkertaiset: älä pese tai hoida liikaa, anna ihon hengittää ja suojaa tarvittaessa. Lue ihonhoidon asiantuntijan sekä Moi Forest...
Lue lisää

Kaksi äitiä ja lapsi

Perhe, Vanhemmuus

Uusperhe-elämää kahden äidin voimin

Seitsemän vuotta seurustelleet Tiina ja Minna ovat kolmilapsisen perheen vanhempia. Perheeseen kuuluu Tiinan kaksi aikuista lasta ja yhteinen kolmen vanha tytär. Tiinaa kutsutaan äidiksi ja Minnaa äiskäksi.   Perheen sisäinen...
Lue lisää