Vaipat ja hoito­tuotteet

Laajasta valikoimastamme löydät laadukkaat Muumi Baby -vaipat kaikissa kokoluokissa sekä arkea helpottavat, herkälle iholle sopivat, Helmi Baby -tuotteet. Kaikki ihanat tuotteemme on suunniteltu ja valmistettu Suomessa turvallisista raaka-aineista.

muumi baby-sertifikaatit

 

  Hiilineutraalit Muumi Baby -vaippamme

  CO2 neutral

  Muumi Baby

  Newborn teippivaipat

  Vastasyntyneen herkälle iholle

  Tutustu
  Muumi baby starters teippivaippa koko 1 2-6kg

  Muumi Baby

  Diapers teippivaipat

  Luotettava ja turvallinen vaippa

  Tutustu
  Muumibaby-teippivappa-800px 5-24kg

  Muumi Baby

  Pants housuvaipat

  Erittäin joustava ja imukykyinen aktiiviselle

  Tutustu
  Muumi Baby Walkers housuvaippa 7-26kg

  Helmi Baby

  Kauneudenhoito- ja perhetuotteet

  Puhtautta monenlaisiin tilanteisiin

  Tutustu
  Helmi Baby puhdustuspyyhe

  Lisää vaipoista

  Muumibaby-teippivappa-800px

  Superpehmeät pintamateriaalit

  Erityisen pehmeiden ja hellävaraisten Muumi Baby -vaippojen valmistuksessa käytetään vain perusteellisesti tutkittuja puhtaita raaka-aineita ja hengittäviä pintamateriaaleja, jotka pitävät lapsesi ihon kuivana ja hyvinvoivana.

   

  LUOTETTAVA

  Muumi Baby -vaippojen erinomainen imukyky levittää kosteuden tasaisesti vaippaan ja takaa näin tehokkaan suojan kovassakin liikkeessä. Vaipan taka- ja sivujoustot puolestaan takaavat paremman istuvuuden ja estävät sivu- ja selkävuodot – näin lapsesi pysyy tyytyväisenä pidempään.

   

  IHOYSTÄVÄLLINEN

  Muumi Baby -vaippoihin ei lisätä turhia kemikaaleja kuten klooria, voiteita, hajusteita, glyfosaatteja, lateksia, formaldehydiä tai ftalaatteja – siksi ne sopivat myös pienen lapsen herkälle iholle.

  Kokotaulukko

  Muumi Baby -vaipat tarjoavat kattavan valikoiman eri kokoja, aina vastasyntyneestä vauvasta taaperoon. Kaikki vaippamme valmistetaan ympäristövastuullisesti Suomen ainoassa vaippatehtaassa, vain puhtaista ja turvallisista raaka-aineista.

  Muumibaby vaippojen kokotaulukko

  Vaippojen ihoystävällisyys ja käyttö

  Onko Muuumi Baby -vaippa ihoystävällinen? Sopiiko se herkälle iholle?

  Ihoystävällisyys on meille yksi tärkeimmistä arvoista ympäristövastuullisuuden ohella. Teemme kaikkemme, jotta vaipat sopisivat mitä herkimmällekin vauvan iholle.

  Ihoystävällisyyteen vaikuttaa vaipassa moni eri tekijä, kuten valmistuksessa käytetyt materiaalit ja vaipan istuvuus. Vaippojemme raaka-aineet ovat tarkasti valittuja, valmistuksessa käytämme vain pehmeitä ja turvallisia materiaaleja. Aina kun mahdollista, suosimme pohjoismaisia raaka-aine valmistajia. Emme lisää vaippoihimme mitään turhia kemikaaleja, kuten rasvoja tai hajusteita. Vaipoissamme käytetty pääraaka-aine on kotimainen selluloosa, joka on täysin kloorivapaata eli myös dioksiinitonta. Käyttämäämme selluloosaa ei ole valkaistu kemikaaleilla vaan 100% puhtaalla hapella. Tämä on lapsen ihon kannalta turvallisempi ja ihoystävällisempi ratkaisu kuten myös ympäristömme kannalta.

  Muumi Baby -vaipat eivät myöskään sisällä allergisoivia aineita kuten lateksia, glyfosaattia, formaldehydejä tai ftalaatteja. Ihoystävällisyyden kannalta myös vaipan istuvuus on tärkeä seikka. Kun vaippa istuu vauvalle hyvin, ei lapselle synny vaipasta ihoa ärsyttäviä hankaumia tai haitallisia painaumia. Muumi Baby -vaipoissa käytetyt kangasmateriaalit ja muovit ovat erittäin hengittäviä, jotta vauvan iho hengittää myös vaipankäytön aikana. Tarkkaan valitut materiaalit myös imevät nesteet sisäänsä pitäen lapsen ihon kuivana, jolloin vaippa ei haudo ihoa.

  Teemme myös jatkuvasti työtä kohti entistä ihoystävällisempiä vaippoja. Muumi Baby -vaipat ovat tehty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa ja tulemme jatkamaan jo pitkään jatkunutta yhteistyötä myös tulevaisuudessa. Vaippamme on myös dermatologisesti testattu.

  Mikä on oikea vaipan koko vauvalleni?

  Ihoystävällisyyden kannalta vaipan oikea koko ja hyvä istuvuus on tärkeä seikka. Kun vaippa on oikean kokoinen, ei lapselle synny vaipasta ihoa ärsyttäviä hankaumia tai haitallisia painaumia. Tässä linkki artikkeliimme, jossa lisää infoa oikeasta vaippakoon valinnasta.

  Mistä vaippaihottuma johtuu?

  Vaippaihottuma on yleensä monen tekijän summa. Niin sanottu vaippaihottuma on tunnettu ulosteen ja virtsan aiheuttamana ärsytysihottumana, johon vaikuttaa myös lapsen ruokavalio tai sen muutokset. Tärkeä vaikuttaja on myös vaipan vaihtoväli, vaippa tulisikin vaihtaa noin 5-6 kertaa päivässä, tällöin lapsen herkkä iho ei ole kosketuksissa pissaan tai ulosteeseen liian pitkiä aikoja. On kuitenkin muistettava, että vaippaihottumaa tai vaippa-alueen ihon punoitusta voi syntyä vaikka olisit erittäin huolellinen. Ihoreaktioon voi myös joskus olla syynä ripuli tai lääkekuuri, tällöin olisi hyvä muistaa vaihtaa vaippa vielä useammin päivässä. Uloste ja erityisesti ripuli sisältää erilaisia ihoa ärsyttäviä aineita, jotka aiheuttavat ihon ärtymistä ja vaippaihottumaa.

  Muumi Baby -vaipat on valmistettu hengittävistä materiaaleista, jolloin iho pystyy hengittämään paremmin myös vaipan käytön aikana. Vaippamme myös täyttävät hyvin tarkat Allergia-, Iho- ja Astmaliiton sekä Joutsenmerkin asettamat kriteerit vaippojen valmistuksessa käytettäville materiaaleille.

  Vaippaihottuman voi välttää parhaiten antamalla lapselle ilmakylpyjä, eli antaa lapsen olla ilman vaippaa muutamia tunteja päivän aikana. On myös tärkeää antaa ihon kuivua ennen kuin puet lapselle uuden vaipan päälle. Vaippaihottumaa tulee hoitaa siihen tarkoitetuilla rasvoilla ja jos iho on erittäin ärtynyt ja punainen, suosittelemme käymään lääkärissä, jotta ammattilainen voi tarkistaa, että iho ei ole tulehtunut.

  Muista myös vieroittaa vauva vaipoista mieluummin aiemmin kuin myöhemmin. Tämä on niin vauvan ihon kuin vaippojen ympäristörasituksenkin kannalta tärkeä asia.

  Kuinka Muumi Baby -vaipan voi hävittää tai kierrättää?

  Jätteenpolttolaitokset voivat hävittää Muumi Baby -vaipat polttamalla, mutta kaikki vaipat eivät sovellu energiajätteeksi. Muumi Baby -vaipat ovat täysin kloorittomia, tästä syystä ne kelpaavat energiajätteeksi ja poltettavaksi, koska niistä ei aiheudu haitallisia päästöjä ilmakehään. Klooripitoisia vaippoja ei suositella hävitettäväksi polttamalla, koska niiden poltosta voi syntyä myrkyllisiä kaasuja. Kaikki jätteenpolttolaitokset eivät kuitenkaan vastaanota mitään vaippoja, koska jotkut kilpailijamme käyttävät yhä kloorivalkaistuja vaippoja. Suosittelemmekin kysymään erikseen oman paikkakuntasi jätteenpolttolaitokselta heidän toimintatapaansa ja vastaanottavatko he kloorittomia vaippoja poltettavaksi. Emme kuitenkaan suosittele Muumi Baby -vaippoja poltettavan itse, sillä kotitalouksissa poltto ei onnistu tarvittavan kuumassa lämpötilassa.

  Muumi Baby -vaipan voit myös hävittää normaalisti sekajätteen mukana. Hävititpä Muumi Baby -vaipat kummalla keinolla vain, voimme todeta, että Muumi Baby -vaipat ovat ympäristövastuullinen valinta muiden kertakäyttövaippojen joukossa. Olemme suunnitelleet vaippojen elämänkaaren niin, että se kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Muumi Baby -vaippojen pääraaka-aine on maatuvaa selluloosaa, joka on valmistettu kotimaisista FSC-sertifioiduista metsistä. Pyrimme myös valitsemaan aina Pohjoismaisia raaka-aine valmistajia, ja emme lisää vaippoihimme mitään turhia kemikaaleja, kuten hajusteita tai rasvoja. Valmiit vaipat pakataan 25% kierrätysmuovista valmistettuun pakkauspussiin, jonka voit lajitella muovinkierrätykseen. Muumi Baby -vaipat on myös valmistettu Suomessa, jolloin matkat tehtaalta kaupan hyllylle ovat lyhyitä. Me haluamme jättää puhtaan ja kauniin luonnon myös tuleville sukupolville.

  Miten annan palautetta Muumi Baby -vaipoista?

  Meille kaikki saamamme palaute on ensiarvoisen tärkeää. Voit antaa palautetta Ota yhteyttä -lomakkeen kautta, löydät lomakkeen täältä.