Tämä on
tarinamme

Perheyrityksemme, Delipap Oy, on helpottanut suomalaisten arkea jo vuodesta 1979 saakka. Tunnetuimpia brändejämme ovat Muumi Baby -vaipat, Vuokkoset-kuukautissuojat ja Helmi-hygieniatuotteet, joita löytyy lähes jokaisesta kodista läpi Suomen. Olemme ylpeästi kotimainen, vastuullisesti turvallinen ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti tarjoten parhaita ihoystävällisiä ja ympäristövastuullisia vaihtoehtoja koko perheen tarpeisiin.

 

Tuotteemme valmistetaan kahdessa omassa tehtaassa, Veikkolassa ja Tammisaaressa. ”Tuomme pohjoismaisen arkijärjen kertakäyttöisten hyvinvointituotteiden maailmaan ja teemme parhaat päätökset ihmisten ja ympäristön hyväksi. Vähennämme jatkuvasti toiminnassamme hiilipäästöjä ja vaadimme saman myös toimittajiltamme. Käytämme uusiutuvia, kasvipohjaisia raaka-aineita. Nämä yksittäiset päätökset voivat tuntua vähäisiltä, mutta yhdessä vaikutukset kasvavat ja niillä on suuri merkitys meille kaikille”, Sanna Karhu, Delipapin toimitusjohtaja, kertoo.

 

Teemme yhteistyötä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa, ja olemme olleet edelläkävijöitä myös Joutsenmerkittyjen hygieniatuotteiden valmistajana. Kannamme yhteiskunnallisen vastuumme ottamalla kaikessa toiminnassamme huomioon ympäristövaikutukset: “Suhtaudumme luontoon aidolla kunnioituksella ja suomalaisittain mutkattomalla rakkaudella. Haluamme muuttaa maailmaa toimimalla vielä vahvemmin tasapainossa luonnon kanssa. Tavoitteemme on tuoda luonnon tajua hyvinvointituotteiden kuluttamiseen ja samalla jättää arvokas perintö tuleville sukupolville”, Karhu summaa.

Sanna Karhu ja lapset
Raimo ja kaksoset

1979

Kotimaisten vaippojen alku

Yrityksemme ainutlaatuinen tarina juontaa juurensa vuoteen 1979, kun pienten lasten isä ja paperialan asiantuntija, Raimo Nuortie, päättää kehittää herkkäihoiselle poikavauvalleen markkinoiden ihoystävällisimmän vaipan.

Nuortie avaa Nummelaan ensimmäisen tehtaan, joka valmistaa kotimaisia lastenvaippoja uudella patentoidulla idealla. Vaipan raaka-aineena käytetään vain puhdasta uutta paperia, joka murskattuna muodostaa niin kutsutun pehmolevyrakenteen. Tämän uudenlaisen rakenteen myötä kosteus levittäytyy tasaisesti vaipan sisään.

Heti toiminnan alusta alkaen erottaudumme kilpailijoista iho- ja ympäristövastuullisilla tuotteilla, joiden laadukkuus on omaa luokkaansa. Olemme olleet alusta saakka myös Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja meillä on oikeus käyttää Avainlippua merkkinä siitä, että vaippamme valmistetaan Suomessa.

1991

Muumivaippa syntyy

Valmistamamme lastenvaipat tuodaan markkinoille Muumivaippoina. Ihanat Muumihahmot valtaavat värikkäät pakkaukset ja vaipat. Raimo Nuortie on intohimoinen taiteen keräilijä ja näkee Tove Janssonin luomien Muumitarinoiden arvoissa, kuten luonnon kunnioittamisessa, tasavertaisuudessa ja suvaitsevaisuudessa, paljon yhteneväisyyttä oman yrityksensä ja tuotteiden arvomaailmaan. Nämä arvot ovat edelleen ajankohtaisia ja läsnä meidän päivittäisessä toiminnassa.

Muumi vaippa
Allergia- ja astmaliiton tunnus

Allergiatunnus ihoystävällisyydestä

1997

Turvallinen valinta vauvallesi. Muumivaipat saavat ensimmäisenä vaippamerkkinä maailmassa Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnuksen käyttöoikeuden. Tunnus takaa, että tuote ei sisällä turhia hajusteita tai lisäaineita, jotka voivat ärsyttää herkkää ihoa.

 

2001

Delipap investoi pohjoismaiden ensimmäiseen housuvaippakoneeseen. Muumi Walkers -housuvaipat lanseerataan.

Joutsenmerkki ympäristövastuullisuudesta

2006

Ympäristövastuullinen valinta vauvallesi. Muumivaippoja valmistava tehdas saa Joutsenmerkin ensimmäisten vaippavalmistajien joukossa. Joutsenmerkki on yrityksellemme vain minimivaatimus ja teemme jatkuvasti työtä kohti ympäristövastuullisempia tuotteita.

 

Biohajoava pakkauspussi

2009

Vähentääksemme ympäristön kuormitusta, Muumivaipat siirtyvät käyttämään biohajoavaa pakkauspussia. Pussin voi uusiokäyttää esimerkiksi biojätepussina. Samaan aikaan Muumivaippojen tunnisteväri muuttuu vihreäksi, sillä haluamme myös tuoda visuaalisesti esiin vaippojemme ympäristöarvoja.

Joutsenmerkki biopakkaus

Vesivoimasta sähköä

2010

Muumivaipat siirtyvät käyttämään vain sertifioitua, vesivoimalla tuotettua sähköä. Vesivoima on uusiutuva energianlähde, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

 

Investointi suomalaiseen työhön

2012

Teemme historiamme suurimman investoinnin uuteen teippivaippakoneeseen. Uusi vaippalinja luo uusia työpaikkoja ja lisää tuotantokapasiteettiä Tammisaaren tehtaalle. Samalla Muumivaippojen käyttömukavuus kehittyy – vaipat ovat vieläkin pehmeämpiä ja laadukkaampia. Vihreät arvot pysyvät edelleen toimintamme ytimessä.

Uusi teippivaippa on syntynyt

2014

Uusi teippivaippakone otetaan käyttöön Tammisaaren tehtaalla ja Muumivaippa-perhe saa kauan kaivatun New Born -koon valikoimiinsa. Uudistuneet Muumi-teippivaipat tuodaan markkinoille Muumi Baby -nimellä.

Muumi baby vanhat pakkaukset
muumi-baby-40 vuotta

Suomalainen perheyritys 40 vuotta

2019

Suomalainen valinta vauvallesi. 40 vuoden kokemuksella Delipap jatkaa erikoistumistaan ihoystävällisten ja ympäristövastuullisten hyvinvointituotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Samalla julkaisemme perheyrityksemme uudistuneen vision ja mission, joissa luonto ja perintö on ja pysyy toiminnan keskiössä.

Hiilineutraalit vaipat ja aurinkovoima käyttöön

2021

Muumi Baby -vaippojen hiilijalanjälki on täysi nolla. Vaippojen hiilineutraalisuus on laskettu vaipan koko elinkaaren ajalta aina raaka-aineiden tuotannosta vaippojen valmistukseen, käytettyihin energialähteisiin, tukkukauppojen logistiikkaan sekä jätteenkäsittelyyn asti.

Keväällä 2021 vaippatehtaamme otti käyttöön myös aurinkoenergiaa. Aurinkoenergia tulee tehtaallemme suoraan omilla sähkökaapeleilla Raaseporin Energian aurinkopuistosta, joka sijaitsee aivan vaippatehtaamme vieressä Tammisaaressa.

Hiilineutraalit Muumi Baby vaipat

Hiilineutraalisuus globaalisti ja uudet pakkaukset

2022

Muumi Baby -vaipat ovat saaneet nyt uudet ihanat pakkaukset. Jatkamme työtä vastuullisten valintojen eteen ja halusimme pienentää pakkauspussien hiilijalanjälkeä entisestään, siksi uudet vaippapakkauspussit on valmistettu 25% kierrätysmuovista. Muumi Baby -vaipat ovat nyt myös vientimarkkinoille globaalisti hiilineutraalit.

Delipap Oy tänään

Tänäkin päivänä toimimme ainoana kotimaisena kertakäyttöisten lastenvaippojen ja kuukautissuojien valmistajana. Delipap on edelleen Nuortien suvun omistuksessa ja seuraava sukupolvi on siirtynyt yrityksen johtoon. Yrityksemme työllistää noin 70 eri alan ammattilaista, jotka pitävät huolen siitä, että tuotteemme ovat korkealaatuisia ja ympäristövastuullisia sekä saatavilla kauppojen hyllyillä.

Yrityksen toimitusjohtaja on tarinan pienen pojan nuorempi sisko, Sanna Karhu. Toinen sisko, Riikka Nuortie, työskentelee tuotannon päällikkönä. Tarinasta tuttu herkkäihoinen Oskari Nuortie on yrityksen varatoimitusjohtaja. Tuotekehityksessä työskentelee myös kolmannen sukupolven edustaja, Emilia Nordström, ja neljäs sukupolvi testailee jo innokkaasti isoisoisän kehittämiä Muumi Baby -vaippoja.

Oskari, Freya ja Emilia