Vastuullisuus on monen osan summa

muumi baby-sertifikaatit

Kotimaiset Muumi Baby -vaipat ovat hiilineutraalit, jotta maapallomme pienet asukit saisivat nauttia puhtaasta luonnosta myös tulevaisuudessa. Meillä joukko rakastavia äitejä ja isiä valmistaa Muumi Baby vaippoja Suomen ainoassa vaippatehtaassa Tammisaaressa yli 40 vuoden kokemuksella.

 

CO2 neutral

Vauva Muumi Baby -vaipoissa

Hiilineutraali vaippailu alkaa nyt

Me Muumi Babyllä haluamme panostaa lastemme tulevaisuuteen jokapäiväisillä teoilla jo nyt – ei vasta tulevina vuosikymmeninä. Siksi vaippojemme valmistuksessa huomioidaan koko tuotteen elinkaari ympäristön kannalta, jotta myös seuraavat sukupolvet voisivat nauttia yhteisestä luonnostamme. 

Halusimme tutkia vaipoista syntyvät kasvihuonepäästöt perinpohjaisesti. Nyt voimme ylpeänä kertoa, että kotimaiset Muumi Baby -vaipat ovat hiilineutraalit. Vaippojen hiilineutraalisuus syntyy mm. näistä teoista:

Näin syntyvät maailman parhaat Muumi Baby -vaipat

Hiilineutraalisuus toimintakaari

 

Perusteellisen hiilijalanjälkiraporttimme löydät täältä.

Vain UUSIUTUVIA ENERGIALÄHTEITÄ

Käytämme tuotannossamme ainoastaan sertifioitua, vesivoimalla tuotettua sähköä sekä aurinkovoimaa. Vesi- ja aurinkovoima ovat uusiutuvia energialähteitä, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Tällä valinnalla pienennämme hiilijalanjälkeämme 285 CO2 -tonnia vuodessa, joka vastaa 100:n sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista lämmittämistä tai 1,4 miljoonan kilometrin pituista ajoa bensiinikäyttöisellä autolla!

EI Tuotantojätettä KAATOPAIKALLE

Olemme onnistuneet minimoimaan tuotannostamme syntyvän jätteen määrän niin, ettei meiltä mikään tuotantojäte päädy kaatopaikalle! Kierrätämme kaiken tuotantojätteen tai poltamme sen ja hyödynnämme energiana.

Suunniteltu ja valmistettu Suomessa

Muumi Baby -vaippojen kehitys ja valmistus tapahtuu Suomessa, vain puhtaista ja turvallisista raaka-aineista. Pyrimme aina suosimaan kotimaisia raaka-aine valmistajia tai palveluntuottajia, tukien samalla valinnoillamme suomalaista työllisyyttä. Tästä osoituksena vaipoillamme on Avainlippu-merkki

Puhtaamman tulevaisuuden puolesta

Työ puhtaamman tulevaisuuden puolesta jatkuu meillä Muumi Babyn tehtaalla päivittäisessä työssä. Kevään 2021 aikana otimme vaippatehtaalla käyttöön myös aurinkovoiman. Aurinkoenergia tulee tehtaallemme suoraan omilla kaapeleilla Raaseporin Energian aurinkopuistosta, joka sijaitsee vaippatehtaamme vieressä.

Mitä hiilijalanjälki tarkoittaa?

Hiilijalanjälki kuvaa tietyn rajattavan kokonaisuuden – tässä tapauksessa Muumi Baby vaippojen – synnyttämää ilmastokuormaa, joka aiheutuu kasvihuonekaasujen päästöistä ilmakehään. Laskentaan on sisällytetty vaippatuotteidemme elinkaaren kaikki vaiheet raaka-aineiden tuotannosta vaippojen valmistukseen, käytettyihin energialähteisiin, tukkukauppojen logistiikkaan sekä jätteenkäsittelyyn.

Muumi Baby vauva kukkakedolla

Muumi Baby -vaipat tehdään nyt myös aurinkoenergialla

Aurinkovoimalla vaippoja!

Muumi Baby -vaipat valmistuvat 100 % uusiutuvalla energialla. Vaippatehtaamme siirtyi jo yli 10 vuotta sitten käyttämään uusiutuvaa vesivoimaa ja keväällä 2021 otimme käyttöön myös aurinkoenergian. Aurinkoenergia tulee tehtaaseen suoraan omilla sähkökaapeleilla Raaseporin Energian aurinkopuistosta, joka sijaitsee aivan vaippatehtaamme vieressä. Yhteistyöllä saavutamme parhaan tuloksen ja voimme yhdessä vaikuttaa siihen, mitä jätämme jälkeemme tuleville sukupolville.

Lapsi ja vauva Muumi Baby -vaipoissa

Puhtaamman tulevaisuuden puolesta

Muumi Baby -vaippojen hiilineutraalisuus on iso askel ja konkreettinen teko puhtaamman tulevaisuutemme puolesta. Me emme kuitenkaan tyydy tähän, vaan teemme koko ajan työtä entistäkin vastuullisempien vaippojen eteen. Kevään 2021 aikana otimme käyttöömme myös uusiutuvaa aurinkoenergiaa. Perusteellisen hiilijalanjälkiraporttimme löydät kokonaisuudessaan täältä.

Koko yrityksemme jakaa rohkean, oppivan ja yhteistä luontoamme kunnioittavan arvopohjan. Tehdään yhdessä työtä puhtaamman tulevaisuuden eteen. Jokaisella valinnalla on merkitystä.

muumibaby-ihoystavallinen-varpaista-kiinni
Muumibaby on Ihoystävällinen Kunniamme on olla

Iho­ystävällinen

Vauvan herkkä iho vaatii ihoystävällisen mutta samalla mahdollisimman imukykyisen vaipan. Muumi Baby -vaipoissa on uusi, paranneltu imukyky ja rakenne, joka levittää kosteuden tasaisesti vaippaan, tehokkuudesta tinkimättä.

Kehitystyömme ansiosta käytämme nykyään huomattavasti vähemmän ns. suberabsorbentteja kuin monet muut alamme toimijat, mutta samalla vaippamme ovat vähintään yhtä imukykyisiä.

Nordic Swan Ecolabel    Allergiatunnus_FI

 

Muumibaby on Kotimainen Kunniamme on olla

Kotimainen

Olemme suomalainen perheyritys ja ainoa kertakäyttöisten lastenvaippojen valmistaja Suomessa. Valmistamme vaippoja yli neljänkymmen vuoden kokemuksella ja työllistämme suoraan lähes 100 suomalaista alan ammattilaista vaippatehtaassamme Etelä-Suomessa. Vaipoissamme käytetty selluloosa tulee FSC®-sertifioiduista suomalaisista havumetsistä ja on mm. täysin dioksiinivapaata. Tiedämme siis yhtä ja toista lastenvaipoista. Mm. sen, että meitä kaikkia ympäröivä luonto on aivan yhtä herkkä kuin pienen vauvan iho, joten haluamme vaalia molempien hyvinvointia.

tehty-suomessa-tunnus

muumibaby-kotimainen-lapsi-metsassa
muumibaby-turvallinen-aidin-sylissa
Muumibaby on Turvallinen Kunniamme on olla

Turvallinen

Sillä, mitä laitat vauvasi herkälle iholle on merkitystä. Käytämme vaippojemme pääasiallisena imuaineena puhdasta FSC®-sertifioitua suomalaista selluloosaa, jota ei ole kloorivalkaistu. Kehitämme vaipoistamme jatkuvasti puhtaampia ja ympäristöystävällisempiä, ja käytämme siksi huomattavasti vähemmän suberabsorbentteja kuin monet johtavat brändit.

Vaipan muut materiaalit, jotka ovat suorassa kosketuksessa vauvan ihon kanssa on valmistettu pehmeästä kasvipohjaisesta materiaalista tai FSC-sertifioiduista kuiduista, joilla on nestettä läpäiseviä ja hylkiviä ominaisuuksia. Muumi Baby vaipat ovat lempeä ja huoleton vaihtoehto, sillä kaikki raaka-aineemme täyttävät meille myönnettyjen sertifikaattien tiukat vaatimukset. Vaippamme eivät koskaan sisällä hajusteita, klooria, dioksiinia, lateksia, formaldehydiä, ftalaatteja tai voiteita.

Klooriton tunnus FSC_logo_for_marketing_materials_green_EN

Muumibaby on Ympäristövastuullinen Kunniamme on olla

Ympäristö­vastuullinen

Koska asiakaskuntamme koostuu planeettamme kaikkein pienimmistä asukeista, haluamme panostaa yhtä paljon niin vauvojen kuin ympäristön hyvinvointiin. Osa nykyasiakkaistamme tallustelee maan päällä vielä sadankin vuoden päästä, joten haluamme, että heillä on silloinkin jotain, jonka päällä tallustella. Otamme toiminnassamme huomioon koko tuotteen elinkaaren ympäristön kannalta, raaka-ainevalinnoista aina tuotteen hävittämiseen. Ympäristövastuullisen toimintamme takaavat meille myönnetyt sertifikaatit kuten FSC®-sertifikaatti ja Joutsenmerkki. Näiden asettamat kriteerit ovat meille hyvä lähtökohta, mutta kehitämme koko ajan tuotteitamme ja tuotantoamme kohti entistä ympäristöystävällistä mallia. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita siitä, miten voisimme kehittää tuotteitamme entistä ympäristöystävällisempään suuntaan.

FSC_logo_for_marketing_materials_green_EN Allergiatunnus_FI

muumibaby-ymparistovastuullinen-kavyt
muumibaby-luotettava-lapsi-nukkuu
Muumibaby on Luotettava Kunniamme on olla

Luotettava

Vauvan herkkä iho vaatii ihoystävällisen mutta samalla mahdollisimman imukykyisen vaipan. Muumi Baby -vaipoissa on uusi, paranneltu imukyky ja rakenne, joka levittää kosteuden tasaisesti vaippaan, tehokkuudesta tinkimättä. Kehitystyömme ansiosta käytämme nykyään huomattavasti vähemmän ns. suberabsorbentteja kuin monet muut alamme toimijat, mutta samalla vaippamme ovat vähintään yhtä imukykyisiä.

 

 

Tilaa ilmainen näyte

Onko teidän perheeseenne syntynyt tai syntymässä pieni vaippasankari? Voit tilata maksuttoman vaippanäytepakkauksen perheenne pienokaiselle, pakkaus sisältää kotimaisia 2kpl koon 1 ja 2 Newborn-vaippoja. Tee tilaus täällä.

Muumi baby starters teippivaippa koko 1

Kurkista hiilineutraaliin valikoimaamme

Muumi Baby

Newborn teippivaipat

Vastasyntyneen herkälle iholle

Tutustu
Muumi baby starters teippivaippa koko 1 2-6kg

Muumi Baby

Diapers teippivaipat

Luotettava ja turvallinen vaippa

Tutustu
Muumibaby-teippivappa-800px 5-24kg

Muumi Baby

Pants housuvaipat

Erittäin joustava ja imukykyinen aktiiviselle

Tutustu
Muumi Baby Walkers housuvaippa 7-26kg

Helmi Baby

Kauneudenhoito- ja perhetuotteet

Puhtautta monenlaisiin tilanteisiin

Tutustu
Helmi Baby puhdustuspyyhe