Ansvar är en summa av många faktorer

muumi baby-sertifikaatit

De finska Muumi Baby-blöjorna är nu koldioxidneutrala så att de små invånarna på jordklotet ska få njuta av en ren natur även i framtiden. Hos oss tillverkar ett gäng älskande mammor och pappor Muumi Baby-blöjor på Finlands enda blöjfabrik i Ekenäs med över 40 års erfarenhet.

CO2 neutral

Vauva Muumi Baby -vaipoissa

En koldioxidfri blöjtid börjar nu

Vi på Muumi Baby vill satsa på våra barns framtid med våra vardagliga åtgärder redan nu – inte först under de kommande årtiondena. Därför beaktar vi i tillverkningen av blöjorna hela produktens livscykel ur miljöns perspektiv så att även kommande generationer ska få njuta av vår gemensamma natur.

Vi ville undersöka utsläppen av växthusgaser från Muumi Baby-blöjorna på djupet. Nu kan vi stolt berätta att våra blöjor är koldioxidneutrala. Blöjorna är koldioxidfria tack vare bl.a. följande åtgärder:

Så här föds världens bästa Muumi Baby-blöjor.

Vår ingående koldioxidavtrycksrapport hittar du här.

Endast certifierad vattenkraft OCH solenergi

I produktionen använder vi endast certifierad el som tillverkas med vattenkraft och solenergi. Vattenkraft och solenergi är förnybara energi som inte ger upphov till några som helst koldioxidutsläpp. På detta sätt minskar vi vårt koldioxidavtryck med 285 CO2 ton om året, vilket motsvarar en årlig uppvärmning av 100 eluppvärmda villor eller att köra 1,4 miljoner kilometer med bensindriven bil.

INGET produktionsavfall till SOPTIPP

Vi ha lyckats minimera mängden avfall från produktionen så mycket att inget produktionsavfall hamnar på soptippen! Vi återvinner allt produktionsavfall eller förbränner det och utnyttjar det som energi.

Planerad och tillverkad i Finland

Utvecklingen och tillverkningen av Muumi Baby-blöjorna sker i Finland och endast av rena och säkra råmaterial. Vi strävar alltid efter att främja finländska råmaterialstillverkare eller tjänsteleverantörer och på det sättet stöder vi samtidigt sysselsättningen i Finland. För detta har våra blöjor beviljats Nyckelflaggan.

För en renare framtid

Arbetet för en renare framtid fortsätter hos oss i det vardagliga arbetet på Muumi Baby-fabriken. Våren 2021 började vi använda solenergi.

Vad betyder koldioxidavtryck?

Koldioxidavtrycket beskriver den klimatbelastning som orsakas av växthusgasutsläpp till atmosfären från en viss, avgränsad helhet – i det här fallet Muumi Baby-blöjorna. I kalkylen har vi inkluderat alla steg i våra blöjprodukters livscykel från tillverkningen av råmaterial till tillverkningen av blöjor, de energikällor som används, partihandelns logistik samt avfallshanteringen.

Muumi Baby vauva kukkakedolla

Blöjor med solkraft!

Muumi Baby-blöjorna tillverkas med 100 % förnybar energi. Vår blöjfabrik gick redan för över tio år sedan över till att använda förnybar vattenkraft och våren 2021 tog vi också i bruk solkraft. Solenergin kommer direkt till fabriken i egna elkablar från Raseborgs Energis solpark som ligger precis intill blöjfabriken. Genom samarbete når vi det bästa resultatet och vi kan tillsammans påverka vad vi lämnar efter oss till följande generationer.

Lapsi ja vauva Muumi Baby -vaipoissa

För en renare framtid

Det är ett stort steg att Muumi Baby-blöjorna är koldioxidneutrala och en konkret åtgärd för en renare framtid. Vi nöjer oss ändå inte med detta utan vi arbetar ständigt för allt mer ansvarsfulla blöjor. Våren 2021 tog vi också i bruk solkraft. Vår ingående koldioxidavtrycksrapport hittar du i sin helhet här.

Hela företaget delar vår djärva och lärande värdegrund som respekterar vår gemensamma natur. Vi arbetar tillsammans för en renare framtid. Varje val spelar en roll.

muumibaby-ihoystavallinen-varpaista-kiinni
Muumibaby on Hudvänliga Det är vår ära att vara

Hudvänliga

Babyns känsliga hud behöver en miljövänlig men samtidigt så absorberande blöja som möjligt. Muumi Baby -blöjornas absorptionsförmåga och struktur sprider ut fukten jämnt i blöjan, utan att ge avkall på effekten.

Tack vare utvecklingsarbetet använder vi i dag avsevärt mindre så kallade superabsorbenter än många andra aktörer i branschen, medan våra blöjor ändå är minst lika absorberande och effektiva.

Nordic Swan Ecolabel  

 

Muumibaby on Från Finland Det är vår ära att vara

Från Finland

Vi är ett finländskt familjeföretag och den enda tillverkaren av engångsblöjor i Finland. Vi tillverkar blöjor med över 40 års erfarenhet och vi sysselsätter direkt nästan 100 branschproffs på våra fabriker i södra Finland. Cellulosan i våra blöjor härstammar från FSC®-certifierade finländska barrskogar och är bland annat helt dioxinfri. Vi vet alltså ett och annat om barnblöjor. Bland annat att den natur som omger oss är precis lika känslig som en liten babys hud, så vi vill se till att bägge mår bra.

tehty-suomessa-tunnus

muumibaby-kotimainen-lapsi-metsassa
muumibaby-turvallinen-aidin-sylissa
Muumibaby on Säkra och trygga Det är vår ära att vara

Trygg

Det spelar en roll vad du sätter mot babyns känsliga hud. Det huvudsakliga absorberande ämnet i våra blöjor är ren, FSC®-certifierad finsk cellulosa, som inte har klorblekts. Vi utvecklar ständigt blöjorna så att de blir allt renare och mer ekologiska och därför använder vi avsevärt mindre superabsorbenter än många andra blöjtillverkare.

Blöjans övriga material, som kommer i direkt kontakt med babyns hud, har tillverkats av mjukt, hudvänligt material eller FSC-certifierad fiber, med vätskegenomsläppliga och vätskeavstötande egenskaper. Muumi Baby -blöjorna är ett skonsamt och tryggt val, eftersom alla våra råmaterial uppfyller de stränga kraven i de certifikat vi beviljats. Våra blöjor innehåller aldrig heller parfymer, klor, dioxin eller krämer.

Klooriton tunnus FSC_logo_for_marketing_materials_green_EN

Muumibaby on Ta ansvar för miljön Det är vår ära att vara

Miljöansvar

Eftersom våra kunder utgör de minst invånarna på planeten vill vi satsa lika mycket på både barnens och miljöns välbefinnande. En del av våra nuvarande kunder traskar på denna jord ännu om hundra år, så vi vill att de också då ska ha något att traska på. I vår verksamhet beaktar vi därför produktens hela livscykel ur miljöns perspektiv, från valet av råmaterial till bortskaffande av produkten. Vår miljövänliga verksamhet garanteras av de certifikat vi beviljats, till exempel FSC®-certifikat och Svanenmärket. Kriterierna i dessa är en bra utgångspunkt för oss, men vi utvecklar hela tiden våra produkter och vår produktion mot en ännu mera miljövänlig modell. Vi tar gärna emot respons och tankar om hur vi kunde utveckla våra produkter i en ännu miljövänligare riktning.

FSC_logo_for_marketing_materials_green_EN   

muumibaby-ymparistovastuullinen-kavyt
muumibaby-luotettava-lapsi-nukkuu
Muumibaby on Pålitliga Det är vår ära att vara

Pålitliga

Babyns känsliga hud behöver en miljövänlig men samtidigt så absorberande blöja som möjligt. Mumin Baby -blöjornas absorptionsförmåga och struktur sprider ut fukten jämnt i blöjan, utan att ge avkall på effekten. Tack vare utvecklingsarbetet använder vi i dag avsevärt mindre så kallade superabsorbenter än många andra aktörer i branschen, medan våra blöjor ändå är minst lika absorberande.

Beställ ett gratisprov

Har en liten blöjhjälte fötts eller är på väg att födas i din familj? Beställ nu ett gratis provpaket, det innehåller 2 st storlek 1 Newborn blöjor och 2 st storlek 2 Newborn blöjor. Observera att vi endast levererar provbeställningar till Finland. Gör en gratis blöjprovsbeställning här.
Muumi baby starters teippivaippa koko 1

Kolla in vårt koldioxidneutrala sortiment

Muumi Baby

Newborn

För känslig nyfödd hud

Läs mer
Muumi baby starters teippivaippa koko 1 2-6kg

Muumi Baby

Diapers

Pålitlig och säker blöja

Läs mer
Muumibaby-teippivappa-800px 5-24kg

Muumi Baby

Pants

Mycket flexibel och absorberande för ett aktivt barn

Läs mer
Muujmi 7-26kg

Helmi Baby

Vårdprodukter

Renlighet för en mängd olika situationer

Läs mer
Helmpi