Jokainen vanhempi voi tehdä maailmasta paremman paikan. Lue, kuinka aloitat!

Muumi Baby vaipat vauva

Vanhemmaksi tulo on yksi elämän käännekohtia, jolloin elämä jatkuu entistä rikkaampana. Lapsen syntymä ja hänen kasvun ja kehityksen seuraaminen saa ajattelemaan myös tulevaisuutta eri perspektiivistä: millaisen maailmaan haluan lapseni kasvavan?

Vanhemmuus tarjoaa hienon mahdollisuuden peilata omaa arkea, ajatuksia ja valintoja uudesta näkökulmasta, pois itsestä – enemmän ympärillä olevaan ja kestävämpään. Samalla ohjaa myös lasta ottamaan ottamaan askelia kohti parempaa maailmaa. Lue tästä blogista, miten aloitat!

Pohdi päivittäisiä valintoja myös ympäristön näkökulmasta

Suurin osa perhe-elämää on arkea, joka koostuu valinnoista ruokakaupassa, vaatekaapilla ja liikkuessa paikasta toiseen. Näiden valintojen edessä meillä on joka kerta mahdollisuus kysyä itseltämme: tukeeko tämä omaa, lapseni ja ympäristön hyvinvointia?

Kulunut vuosi on yksinkertaistanut elämäntyyliä ja moni onkin oivaltanut, että arjen hyvinvointiin tarvitsee lopulta hyvin vähän: läsnäoloa tärkeimpien ihmisten kanssa, ravitsevaa ruokaa ja kulutustarvikkeita, jotka ovat myös luonnolle ystävällisiä. Jokainen valinta on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten kulutamme luonnonvaroja.

Lapsi oppii kasvispitoiseen ruokavalioon vanhemman esimerkistä

Tutkimusten mukaan ympäristömme kannalta kestävin valinta on suosia arjessa kasvisruokaa. Sesongin mukaisista raaka-aineista valmistuukin herkullisia ja ravitsevia makuelämyksiä koko perheelle – soseista sormiruokailuun ja kiinteisiin aterioihin.

Lapsen voi hyvin ottaa keittiöön mukaan pienestä pitäen ja antaa ikätason mukaisia pieniä tehtäviä ruoanlaittoon. Kokkailuhetket ovat yhdessäoloa ja lopputuloksena valmistuu ihania makuja maisteltavaksi.

Käytetty lastenvaate ja -tarvike on aina parempi kuin uusi

Vauva- ja lapsiarjessa kuluu rahaa niin paljon kuin näet tarpeelliseksi. Onneksi lähes kaiken voi hankkia käytettynä eli iso lovi rahaa on säästettävissä niin lastenvaate- ja tarvikeostoksilla.

Jo omalta lähipiiriltä voi tehdä loistavia hankintoja aina vaatteista kantovälineisiin ja rattaisiin. Verkosta löytyy myös mainioita kirpputoreja ja second hand -yhteisöjä, joissa kierrätetään lapselle pieneksi tai käyttämättömäksi jääneet seuraavalle.

Muumi Baby -vaippa on ympäristövastuullinen valinta pienellesi

Ennen kuin lapsi oppii pottailemaan, vaippoja kuluu perheessä paljon. Onneksi on olemassa ympäristövastuullinen vaihtoehto – valitsemalla kotimaiset Muumi Baby vaipat, voit olla varma, että vaippojen hiilijalanjälki on täysi nolla.

Kotimainen ja laadukkaista materiaaleista valmistettu Muumi vaippa on hellävarainen lapsen herkälle iholle ja kuormittaa lisäksi mahdollisimman vähän ympäristöä. Allekirjoittanut on käyttänyt Muumi Babyn vaippoja pienenä ja nyt ne puen ne innolla omalle lapselleni. 💛

Armollisuus ohjaa lempeästi maailmaa paremmaksi

Jokainen meistä vanhemmista voi viedä maailmaa kohti parempaa ja kestävämpää. Muutoksen keskellä on kuitenkin hyvä muistaa armollisuus itseään kohtaan: pienikin askel on lopulta ison alku.

Jos siis haluat valita arjessasi vihreämmin, lähde muutokseen avoimin mielin ja kiitä itseäsi myös pienistä onnistumisista. Lapsi kyllä näkee, että ajattelet hänen parastaan.

Lempeyttä maailman muuttamiseen!

 

Anna Korhonen

Kirjoittaja on Äitipiirin perustaja, kahden leikki-ikäisen äiti, varhaiskasvatuksen opettaja ja media-alan yrittäjä.

Teemat

Kaikki teematVauvan pissaVauvan kakkaVaipanvaihtoVauvan uniSynnytysPerheVieraileva kirjoittajaRaskausaikaVastasyntynytVauvaTaaperoVanhemmuusArjen hyvinvointi

Viimeisimmät kirjoitukset

vauva nukkuu

Vauvan uni

Miksi 1-vuotiaalle tulee unitaantuma ja miten siihen tulisi suhtautua?

Vanhempana saatat huomata, että 1-vuotiaan lapsesi unirytmi muuttuu yllättäen. Tätä muutosta kutsutaan unitaantumaksi, joka tunnetaan myös nimellä uniregressio, ja se voi olla sekä lapselle että vanhemmille hämmentävä ja uuvuttava kokemus....
Lue lisää

Pieni lapsi

Vauvan uni

Mistä vauvan tai pienen lapsen unitaantumassa oikein on kysymys?

Vauvan unitaantuma on ilmiö, joka koskettaa monia vanhempia, mutta sen syitä ja vaikutuksia ei aina ymmärretä täysin. Tässä artikkelissa selvitetään, mistä vauvan unitaantumassa on kyse, mitkä ovat sen tunnusmerkit ja...
Lue lisää

Vauva 8kk

Vauvan uni

Miten 8kk ikäisen vauvan unitaantumaan kannattaa reagoida?

Vanhemmuus tuo tullessaan monia haasteita, ja yksi merkittävimmistä on vauvan unirytmin hallinta. Jokainen lapsi on yksilöllinen, ja unentarpeet muuttuvat lapsen kasvaessa. Tässä artikkelissa keskitymme erityisesti kahdeksan kuukauden ikäisen vauvan unitaantumaan...
Lue lisää