Hyvä vaippa ei hankaa tai purista – näin valitset oikein

Taapero äidin sylissä

Ikävät punaiset rannut poikamme vaippa-alueen iholla olivat arkipäivää meillä vielä vajaa vuosi sitten. Housuvaippojen aikaansaamat jäljet iholla eivät johtuneet siitä, että olisimme tuolloin valinneet pojallemme vääränkokoisen vaipan. Itse asiassa, meidän poikamme painoi vasta 12 kiloa, ja kyseisen vaipan olisi pitänyt sopia jopa 20 kiloiselle lapselle. Vaippa ei siis vain istunut pojallemme.

Onneksi eräänä päivänä poikamme mummo keksi tuoda meille kokeiltavaksi Baby Muumi -housuvaippoja. Vaipat lojuivat tovin paketissa, sillä olin menettänyt jo uskoni koko housuvaippoihin. Onneksi ne kuitenkin lopulta päätyivät poikamme jalkaan, sillä siihen loppuivat vaipan aiheuttamat punaiset rannut ja muut ihoärsytykset. Kiitos ja ylistys!

Vaippa teki minuun niin ison vaikutuksen, että aloin perehtymään yritykseen ja sen tuotteisiin tarkemmin – ja ihastuin aina vain lisää! Otin yritykseen yhteyttä, ja kerroin, että haluan jakaa kokemukseni muillekin.

Yhteistyössä Muumi Baby -vaippoja valmistavan kotimaisen yrityksen kanssa olemme koonneetkin lukijoille 5 kohdan listan, jossa kerrotaan kaikkein tärkeimmät asiat, jotka laadukkaasta vaipasta tulisi aina löytyä.

5, asiaa, jotka tulee huomioida vaippaa valittaessa

Vaippaa valittaessa ostajan on tärkeä kiinnittää huomiota vaipassa oleviin ominaisuuksiin ja siinä käytettyihin raaka-aineisiin. Laadultaan huono vaippa voi nimittäin tuntua lapsen päällä epämukavalta, ja se voi aiheuttaa myös esimerkiksi ohivuotoja ja ärsyttää lapsen herkkää ihoa.

Huomioi siis nämä, kun valitset vaippaa lapsellesi.

1. Ihoystävällinen vaippa tehdään puhtaista raaka-aineista

Lapsen herkkää ihoa voivat ärsyttää erilaiset vaipoissa käytetyt lisätyt kemikaalit ja allergisoivat aineet. Lapsen ihossa tämä voi näkyä esimerkiksi erilaisina ihottumina ja punoituksena. Erityisesti herkän ihon omaavan ja ihoallergioista kärsivän lapsen kohdalla ihoystävällisen vaipan valinnan merkitys korostuu.

Herkkäihoisten lasten vanhemmille voinkin ilokseni ilmoittaa, että Muumi Baby -vaippojen valmistuksessa käytetään ainoastaan puhtaita raaka-aineita ja hengittäviä pintamateriaaleja, jotka eivät ärsytä vauvan ihoa. Ne eivät sisällä esimerkiksi ihoa herkästi ärsyttäviä turhia kemikaaleja, kuten klooria, tuoksuja tai voiteita. Ne eivät myöskään sisällä allergisoivia aineita, kuten lateksia, formaldehydeja ja glyfosaattia.

Tiesitkö muuten, että Muumi Baby -vaippoja kehitetään jatkuvasti entistä ihoystävällisemmäksi yhteistyössä Allergia-, Iho-, ja Astmaliiton kanssa? Vaipat ovat myös Joutsenmerkittyjä ja Allergia-, Iho-, ja Astmaliiton hyväksymiä, joten vaipan valmistusprosessi ja materiaalit täyttävät sertifikaattien tarkat kriteerit.

2. Hyvin istuva vaippa ei purista tai hankaa

Kukapa meistä haluaisi pitää yllään epämukavalta tuntuvaa ja puristavaa? Vastasyntyneen vauvan ohut iho on kaiken lisäksi vielä erityisen herkkä kaikenlaiselle ulkoiselle rasitukselle, ja varsinkin vaippa-alueen iho on kovalla koetuksella päivittäin.

Huonosti istuvan vaipan seurauksena lapsen ihoon voi syntyä ärsyttäviä painaumia ja hankaumia, kuten meidän tapauksessa kävi.

Meidän 12 kiloa painavalla pojallamme oli siis aiemmin käytössään toisen valmistajan housuvaippa, joka tuoteselostuksen mukaan olisi pitänyt käydä jopa 20 kiloiselle lapselle. Vaippa ei kuitenkaan istunut pojallemme, se tuntui liian tiukalta ja pieneltä, ja teki poikamme ihoon punaisia ikävännäköisiä jälkiä. Onneksi päädyimme sattuman kautta kokeilemaan Muumi Baby -housuvaippaa, joka sopii pojallemme kuin nakutettu. Poikamme iho on ollut joka kerta vaipan pois ottaessamme siisti!

3. Imukykyinen vaippa turvaa leikit ja yöunet

Jatkuvasti ohivuotava vaippa tai lapsen unien aikana sängyn toistuvasti kasteleva riittämättömän imukyvyn omaava vaippa ei palvele ketään.

Muumi Baby -vaipoissa imukyky on turvattu vaipassa olevilla taka- ja sivujoustoilla, jotka takaavat paitsi hyvän istuvuuden, estävät myös mahdolliset sivu- ja selkävuodot. Vaipassa kosteus levittyy tasaisesti vaippaan ja imee tehokkaasti nesteen sisäänsä, jolloin lapsen iho pysyy kuivana, eikä vauvan iho pääse hautumaan.

(Muista myös tarkistaa vaippaa pukiessasi, että vaipan vuotosuojat ovat siististi vauvan reisien ja pepun ympärillä! Jos vaipan vuotosuojat jäävät vaipan sisään, vaippa vuotaa helposti.)

4. Vaipan tulee olla oikeankokoinen – ei liian pieni eikä liian iso

Kastuuko lapsen vaippa läpimäräksi tai tapahtuuko ylivuotoja usein? Tämä saattaa kieliä siitä, että vaippa on lapselle vain vääränkokoinen. Liian pieni vaippa ei peitä vauvan pakaroita kokonaan ja vaippa saattaa myös tuntua ja näyttää tiukalta. Napakkuus vaipassa on sopiva, jos vauvan vatsan ja vaipan väliin onnistuu ujuttamaan pari sormea.

5. Ympäristövastuullisen vaipan valinta on sijoitus lastemme tulevaisuuteen

Ja mikä parasta, Muumi Baby -vaipat on valmistettu ympäristöä kunnioittaen ja niiden hiilijalanjälki on täysi nolla! Vaippojen hiilineutraalisuus syntyy muun muassa näistä konkreettisista teoista: Suomen ainoassa vaippatehtaassa Tammisaaressa käytetään ainoastaan sertifioitua, vesivoimalla tuotettua sähköä ja aurinkovoimaa, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Kotimainen valmistus takaa myös lyhyet matkat kauppoihin ja vähentää turhia kuljetuspäästöjä. Lisätietoa Muumi Babyn vastuullisuusteoista löydät täältä.

Tiesitkö, että..

Muumi Baby -vaipat ovat 40 -vuotiaan suomalaisen perheyritys Delipap Oy:n valmistamia ja ainoita Suomessa myytäviä kertakäyttöisiä vaippoja, jotka valmistetaan Suomessa Tammisaaressa.

Itse vaipan on kehittänyt vuonna 1979 suomalainen perheenisä Raimo Nuortie, koska hänen oma herkkäihoinen poikansa ei sietänyt silloisia markkinoilla olevia vaippoja. Nuortien tavoitteena olikin kehittää markkinoiden ihoystävällisin vaippa, joka sopisi kaikille herkän ihon omaaville lapsille.

Loppu onkin historiaa.

Omaa mieltäni lämmittää erityisesti yrityksen ympäristövastuullinen toiminta. Sillä ajatelkaa, kuinka paljon luontoa kuluttavaa vaippajätettä päivittäin syntyy? Meillä ainakin päivässä kuluu vähintään se viisi vaippaa, joten itse koen, että on huomattavasti mukavampi ostaa tuotetta yritykseltä, joka toimii ympäristövastuullisesti.

Muumi Baby -vaipoista löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto, sillä valikoima alkaa newborn vaipoista (2-6kg) jatkuen aina walkers housuvaippoihin (7-26kg).

Muumi Baby -vaipat voit nyt myös tilata kätevästi kotiin kuukausitilauksella! Valitset vain sopivan määrän vaippoja sinulle sopivalla toimitussyklillä, eikä sinun tarvitse enää murehtia siitä, että vaipat loppuisivat kesken tai siitä, miten saat kannettua kotiisi isoja vaippapaukkauksia kaiken muun ohella.

Kirjoittaja: Maija, taaperopojan äiti

Teemat

Kaikki teematVauvan ravintoVaipatVauvan pissaVauvan kakkaVaipanvaihtoVauvan uniSynnytysPerheVieraileva kirjoittajaRaskausVastasyntynytVauvaTaaperoVanhemmuusArjen hyvinvointi

Viimeisimmät kirjoitukset

Äiti ja vauva metsäretkellä

Vauva

Vinkit vauvan pukemiseen keväällä: Miten varautua vaihteleviin sääolosuhteisiin?

Kevät tuo tullessaan aurinkoa ja lämpöä, mutta myös arvaamattomat sääolosuhteet. Vauvan pukeminen keväällä voi olla haastavaa, kun aamun viileydestä siirrytään nopeasti päivän lämpöön. Tässä artikkelissa jaamme käytännön vinkkejä, jotka auttavat...
Lue lisää

Tuleva äiti maksaa sohvalla

Raskaus

Raskaus ja närästys: Vinkkejä yleisen vaivan hallintaan

Raskaus on ihmeellinen aika elämässä, mutta samalla se voi tuoda mukanaan haasteita, joista närästys on yksi yleisimmistä. Monet odottavat äidit kärsivät närästyksestä, joka aiheuttaa polttelua rinnan alueella ja epämiellyttävää happaman...
Lue lisää

Raskaana oleva äiti silittää vatsaansa

Raskaus

Miksi vuohenjuustoa ei saa syödä raskauden aikana?

Raskauden aikana monet odottavat äidit kiinnittävät erityistä huomiota ruokavalioonsa, sillä tiettyjen ruokien turvallisuus herättää kysymyksiä. Erityisesti juustojen suhteen on tärkeää olla perillä suosituksista. Vuohenjuusto on yksi niistä herkuista, joka saattaa...
Lue lisää