Vastuullisuus on monen osan summa

muumi baby-sertifikaatit

Kotimaiset Muumi Baby -vaipat ovat nyt 100 % hiilineutraaleja, jotta maapallomme pienet asukit saisivat nauttia puhtaasta luonnosta myös tulevaisuudessa. Meillä joukko rakastavia äitejä ja isiä valmistaa Muumi Baby vaippoja Suomen ainoassa vaippatehtaassa Tammisaaressa yli 40 vuoden kokemuksella.

hiilijalanjalki nolla merkki

Vauva Muumi Baby -vaipoissa

Hiilineutraali vaippailu alkaa nyt

Me Muumi Babyllä haluamme panostaa lastemme tulevaisuuteen jokapäiväisillä teoilla jo nyt – ei vasta tulevina vuosikymmeninä. Siksi vaippojemme valmistuksessa huomioidaan koko tuotteen elinkaari ympäristön kannalta, jotta myös seuraavat sukupolvet voisivat nauttia yhteisestä luonnostamme. 

Halusimme tutkia Muumi Baby vaipoista syntyvät kasvihuonepäästöt perinpohjaisesti. Nyt voimme ylpeänä kertoa, että vaippamme ovat 100 % hiilineutraalit. Vaippojen hiilineutraalisuus syntyy mm. näistä teoista:

Muumi Baby hiilineutraalisuus toimintakaari

Perusteellisen hiilijalanjälkiraporttimme löydät täältä.

Vain sertifioitua vesivoimaa

Käytämme tuotannossamme ainoastaan sertifioitua, vesivoimalla tuotettua sähköä. Vesivoima on uusiutuvaa energiaa, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Tällä valinnalla pienennämme hiilijalanjälkeämme 285 CO2 -tonnia vuodessa, joka vastaa 100:n sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista lämmittämistä tai 1,4 miljoonan kilometrin pituista ajoa bensiinikäyttöisellä autolla!

EI Tuotantojätettä KAATOPAIKALLE

Olemme onnistuneet minimoimaan tuotannostamme syntyvän jätteen määrän niin, ettei meiltä mikään tuotantojäte päädy kaatopaikalle! Kierrätämme kaiken tuotantojätteen tai poltamme sen ja hyödynnämme energiana.

Suunniteltu ja valmistettu Suomessa

Muumi Baby -vaippojen kehitys ja valmistus tapahtuu Suomessa, vain puhtaista ja turvallisista raaka-aineista. Pyrimme aina suosimaan kotimaisia raaka-aine valmistajia tai palveluntuottajia, tukien samalla valinnoillamme suomalaista työllisyyttä. Tästä osoituksena vaipoillamme on Avainlippu-merkki

Puhtaamman tulevaisuuden puolesta

Työ puhtaamman tulevaisuuden puolesta jatkuu meillä Muumi Babyn tehtaalla päivittäisessä työssä. Seuraavana kehitysaskeleena on mm. aurinkovoiman käyttöönotto kevään 2021 aikana.

Mitä hiilijalanjälki tarkoittaa?

Hiilijalanjälki kuvaa tietyn rajattavan kokonaisuuden – tässä tapauksessa Muumi Baby vaippojen – synnyttämää ilmastokuormaa, joka aiheutuu kasvihuonekaasujen päästöistä ilmakehään. Laskentaan on sisällytetty vaippatuotteidemme elinkaaren kaikki vaiheet raaka-aineiden tuotannosta vaippojen valmistukseen, käytettyihin energialähteisiin, tukkukauppojen logistiikkaan sekä jätteenkäsittelyyn.

Muumi Baby vauva kukkakedolla

Aurinkovoimalla vaippoja!

Muumi Baby vaipat valmistuvat 100 % uusiutuvalla energialla. Vaippatehtaamme siirtyi jo yli 10 vuotta sitten käyttämään uusiutuvaa vesivoimaa ja keväällä 2021 otimme käyttöön myös aurinkoenergian. Aurinkoenergia tulee tehtaaseen suoraan omilla sähkökaapeleilla Raaseporin Energian aurinkopuistosta, joka sijaitsee aivan vaippatehtaamme vieressä. Yhteistyöllä saavutamme parhaan tuloksen ja voimme yhdessä vaikuttaa siihen, mitä jätämme jälkeemme tuleville sukupolville.

Hiilineutraalit vaippamme valmistetaan uusiutuvalla energialla. Alta näet päivittäisen aurinkoenergiantuotannon tehtaamme omasta aurinkokennosta, loput vaipoistamme valmistetaan uusiutuvalla vesienergialla.

285 kWh

Tuotanto tänään

73 840 kWh

Tuotanto yhteensä

12 109 kg

Kuluvan vuoden säästetyt päästöt

73 840 kWh

Kuluvan vuoden tuotanto

73 840 kWh

Oma käyttö yhteensä

~80 731 km

CO2-säästöt vastaavat

Lapsi ja vauva Muumi Baby -vaipoissa

Puhtaamman tulevaisuuden puolesta

Muumi Baby -vaippojen hiilineutraalisuus on iso askel ja konkreettinen teko puhtaamman tulevaisuutemme puolesta. Me emme kuitenkaan tyydy tähän, vaan teemme koko ajan työtä entistäkin vastuullisempien vaippojen eteen. Seuraavana kehitysaskeleena on mm. ottaa aurinkovoima tehtaamme käyttöön kevään 2021 aikana. Perusteellisen hiilijalanjälkiraporttimme löydät kokonaisuudessaan täältä.

Koko yrityksemme jakaa rohkean, oppivan ja yhteistä luontoamme kunnioittavan arvopohjan. Tehdään yhdessä työtä puhtaamman tulevaisuuden eteen. Jokaisella valinnalla on merkitystä.

muumibaby-ihoystavallinen-varpaista-kiinni
Muumibaby on Ihoystävällinen Kunniamme on olla

Iho­ystävällinen

Vauvan herkkä iho vaatii ihoystävällisen mutta samalla mahdollisimman imukykyisen vaipan. Muumi Baby -vaipoissa on uusi, paranneltu imukyky ja rakenne, joka levittää kosteuden tasaisesti vaippaan, tehokkuudesta tinkimättä.

Kehitystyömme ansiosta käytämme nykyään huomattavasti vähemmän ns. suberabsorbentteja kuin monet muut alamme toimijat, mutta samalla vaippamme ovat vähintään yhtä imukykyisiä.

Nordic Swan Ecolabel    Allergiatunnus_FI

 

Muumibaby on Kotimainen Kunniamme on olla

Kotimainen

Olemme suomalainen perheyritys ja ainoa kertakäyttöisten lastenvaippojen valmistaja Suomessa. Valmistamme vaippoja yli neljänkymmen vuoden kokemuksella ja työllistämme suoraan lähes 100 suomalaista alan ammattilaista vaippatehtaassamme Etelä-Suomessa. Vaipoissamme käytetty selluloosa tulee FSC-sertifioiduista suomalaisista havumetsistä ja on mm. täysin dioksiinivapaata. Tiedämme siis yhtä ja toista lastenvaipoista. Mm. sen, että meitä kaikkia ympäröivä luonto on aivan yhtä herkkä kuin pienen vauvan iho, joten haluamme vaalia molempien hyvinvointia.

tehty-suomessa-tunnus

muumibaby-kotimainen-lapsi-metsassa
muumibaby-turvallinen-aidin-sylissa
Muumibaby on Turvallinen Kunniamme on olla

Turvallinen

Sillä, mitä laitat vauvasi herkälle iholle on merkitystä. Käytämme vaippojemme pääasiallisena imuaineena puhdasta FSC-sertifioitua suomalaista selluloosaa, jota ei ole kloorivalkaistu. Kehitämme vaipoistamme jatkuvasti puhtaampia ja ympäristöystävällisempiä, ja käytämme siksi huomattavasti vähemmän suberabsorbentteja kuin monet johtavat brändit.

Vaipan muut materiaalit, jotka ovat suorassa kosketuksessa vauvan ihon kanssa on valmistettu pehmeästä kasvipohjaisesta materiaalista tai FSC-sertifioiduista kuiduista, joilla on nestettä läpäiseviä ja hylkiviä ominaisuuksia. Muumi Baby vaipat ovat lempeä ja huoleton vaihtoehto, sillä kaikki raaka-aineemme täyttävät meille myönnettyjen sertifikaattien tiukat vaatimukset. Vaippamme eivät koskaan sisällä hajusteita, klooria, dioksiinia tai voiteita.

Klooriton tunnus FSC_logo_for_marketing_materials_green_EN

Muumibaby on Ympäristövastuullinen Kunniamme on olla

Ympäristö­vastuullinen

Koska asiakaskuntamme koostuu planeettamme kaikkein pienimmistä asukeista, haluamme panostaa yhtä paljon niin vauvojen kuin ympäristön hyvinvointiin. Osa nykyasiakkaistamme tallustelee maan päällä vielä sadankin vuoden päästä, joten haluamme, että heillä on silloinkin jotain, jonka päällä tallustella. Otamme toiminnassamme huomioon koko tuotteen elinkaaren ympäristön kannalta, raaka-ainevalinnoista aina tuotteen hävittämiseen. Ympäristövastuullisen toimintamme takaavat meille myönnetyt sertifikaatit kuten FSC-sertifikaatti ja Joutsenmerkki. Näiden asettamat kriteerit ovat meille hyvä lähtökohta, mutta kehitämme koko ajan tuotteitamme ja tuotantoamme kohti entistä ympäristöystävällistä mallia. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita siitä, miten voisimme kehittää tuotteitamme entistä ympäristöystävällisempään suuntaan.

FSC_logo_for_marketing_materials_green_EN Allergiatunnus_FI

muumibaby-ymparistovastuullinen-kavyt
muumibaby-luotettava-lapsi-nukkuu
Muumibaby on Luotettava Kunniamme on olla

Luotettava

Vauvan herkkä iho vaatii ihoystävällisen mutta samalla mahdollisimman imukykyisen vaipan. Muumi Baby -vaipoissa on uusi, paranneltu imukyky ja rakenne, joka levittää kosteuden tasaisesti vaippaan, tehokkuudesta tinkimättä. Kehitystyömme ansiosta käytämme nykyään huomattavasti vähemmän ns. suberabsorbentteja kuin monet muut alamme toimijat, mutta samalla vaippamme ovat vähintään yhtä imukykyisiä.

 

 

Tilaa ilmainen näyte

Me tiedämme, että oikean vaipan löytäminen on usein hankalaa. Siksi voit tilata ilmaisen näytekappaleen haluamassasi koossa, sitoumuksetta.

Muumi baby starters teippivaippa koko 1

Kurkista hiilineutraaliin valikoimaamme

Newborn

Teippivaipat, 2-6 kg

Tutustu
Muumi baby starters teippivaippa koko 1

Diapers

Teippivaipat, 5-24kg

Tutustu
Muumibaby-teippivappa-800px

Walkers

Housuvaipat, 7-26kg

Tutustu
Muumi Baby Walkers housuvaippa

Helmi Baby

Hoitotuotteet

Tutustu
Helmi Baby puhdustuspyyhe