Barnets känsliga hud kräver en andningsbar och skonsam blöja

muumibaby-ihoystavallinen-vaippa

Den nyföddas tunna hud har inte ännu anpassat sig till yttervärldens påfrestningar. Framför allt huden i blöjområdet påfrestas hårt och kräver daglig omsorg. Muumi Baby-blöjorna är ett tryggt och hudvänligt val för din baby, eftersom de inte innehåller några tillsatta kemikalier, såsom klor, parfymer eller krämer, som kan irritera babyns känsliga hud.

Hudvänlighet är en ytterst viktig egenskap hos blöjor, eftersom den lilla babyns hud ännu är mycket tunn och känslig. I Muumi Baby-blöjorna är hudvänlighet en av de viktigaste egenskaperna och i tillverkningen har vi beaktat många olika faktorer som bidrar till att barnets hud mår bra.

 

Hudvänlighet är en ytterst viktig egenskap hos blöjor, eftersom den lilla babyns hud ännu är mycket tunn och känslig.

 

Bland annat tillverkningsmaterial och passform inverkar på blöjans hudvänlighet. Råmaterialen för Muumi Baby-blöjorna är noga utvalda och för tillverkningen används endast grundligt undersökta, rena råmaterial och andningsbara ytmaterial som uppfyller strikta miljökriterier men som inte irriterar babyns känsliga hud. Huvudråmaterialet i blöjorna är finsk cellulosa, som är helt klorfri, det vill säga även dioxinfri. Cellulosan har inte blekts med kemikalier utan med rent syre. Blöjorna har inte heller några onödiga tillsatta kemikalier, såsom vaselin eller parfymer. Muumi Baby-blöjorna innehåller inte några allergener som latex, glyfosat, formaldehyd eller ftalater. De är ett tryggt val för barnets hud och den miljö som vi lämnar efter oss till dessa småttingar.

 

Cellulosan har inte blekts med kemikalier utan med rent syre.

 

Vikten av att blöjorna är hudvänliga betonas även i den respons vi fått från Muumi Baby-blöjornas användare: ”Jag beslutade redan under graviditeten att vår baby använder Muumi Baby-blöjor, om de bara passar. Jag vill inte att några extra kemikalier ska hamna på babyns känsliga hud. Vi är också noggranna vad beträffar frihet från parfymer. Vid valet av blöjmärke är det absolut viktigaste att blöjan är hudvänlig och oparfymerad”, berättar Nina R.

Nina I. har också varit mycket nöjd med att Muumi Baby-blöjorna är hudvänliga: ”Muumi Baby-blöjorna är de enda blöjorna som inte har läckt eller orsakat varken rodnad eller eksem NÅGONSIN.”

 

En välsittande blöja varken skaver eller trycker

För hudens välbefinnande är det viktigt att blöjan sitter bra. När blöjan sitter väl uppstår det ingen irriterande skavning eller skadliga avtryck på barnets hud. Tygmaterialen i Muumi Baby-blöjorna är mycket luftiga så barnets hud mår bra även när blöjan är på. De högklassiga materialen absorberar vätskan och håller huden torr, så att blöjan inte baddar huden.

”Våra flickors hud har alltid mått bra med Muumi Baby-blöjor. Muumi Baby-blöjornas tejpblöjor har varit de bästa nattblöjorna hos oss och de känns inte kalla på rumpan även om de skulle ha varit fyllda och på i upp till tolv timmar! De gånger som blöjan läckt är lätträknade, eftersom de sitter mycket väl på våra flickor och är tillräckligt långa baktill. Ingen annan blöja har uppfyllt våra krav.” berättar Johanna, mamma till flickor som använder Muumi Baby-blöjor.

Muumi Baby-blöjorna utvecklas kontinuerligt i en ännu hudvänligare riktning i samarbete med Allergi-, Hud- och Astmaförbundet. Blöjorna är Svanenmärkta och godkända av Allergi-, Hud- och Astmaförbundet, vilket betyder att tillverkningsprocessen och materialen uppfyller de stränga kriterier som dessa certifieringar förutsätter. Det här är emellertid bara ett minimumkrav på Muumi Baby-blöjorna, som ständigt utvecklas för att bli ännu bättre och säkrare.

 

Teman

Alla temanFöräldraskapVälmående i vardagenSmåbarnBabyGraviditetNyfödd

Viimeisimmät kirjoitukset

Föräldraskap, Välmående i vardagen

Framtidens blöja är ansvarsfull, finländsk och koldioxidneutral

Emilia Nordström som arbetar i produktutvecklingen för Muumi Baby-blöjorna svarar i telefonen under sin moderskapsledighet och i bakgrunden jollrar halvåriga dottern Freya: ”Barnvardagen har startat fint och det är alldeles...
Läs mer

muumi baby maailma vanhemmat vastasyntyneen kanssa

Graviditet, Nyfödd

Vad ska barnet heta?

Många par tycker om att fundera över vad barnet ska heta redan i det skedet när man först drömmer om en baby. Under graviditeten tar namnfunderingarna ytterligare fart för att...
Läs mer

Muumi Baby Värld amning

Baby, Nyfödd

En kost som stöder amning

En ny livssituation med den nyfödda handlar om att lära sig en annorlunda vardag och rutiner. Den lilla behöver kärlek, närhet och en kost som stöder tillväxt – en naturlig...
Läs mer