En fungerande blöja som räddar vardagen

Muggen stjälper, det nystädade rummet är upp-och-nervänt och de små kinderna har målats med färgpennor. Låter det bekant? I barnfamiljernas vardag händer det ett och annat och då är det skönt med en absorberande och högklassig blöja som håller barnet nöjt och huden hel.

En fungerande blöja är en av de viktigaste räddarna under småbarnstiden. När blöjan sitter och presterar som den ska är vardagen också avsevärt lättare. Ibland kan det vara svårt att bedöma om blöjan sitter bra och har rätt storlek, och därför har vi på Finlands enda blöjfabrik satsat på välsittande blöjor för att förenkla din och ditt barns vardag.

Vissa av de viktigaste egenskaperna hos Muumi Baby-blöjorna anser vi att är hudvänlighet, pålitlighet och absorptionsförmåga. Blöjornas absorptionsförmåga och passform förbättras och utvecklas hela tiden baserat på kundrespons och kvalitetsundersökningar.

”Blöjan ska vara hudvänlig, eftersom huden i blöjområdet lätt tar skada om blöjorna inte sitter bra. Med Muumi Baby-blöjorna har jag varit nöjd med att de sitter bra och inte luktar, varken som nya eller använda. Muumi Baby-blöjorna har en bra uppsugningsförmåga och håller inne både kiss och bajs”,

berättar, Eetu, en ivrig pappa till en Muumi Baby-blöjanvändare.

Också Nina har utmärkta erfarenheter av hur bra Muumi Baby-blöjorna sitter:

”Alla Muumi Baby-blöjstorlekar har hittills passat bra. Barnet har aldrig haft blöjeksem. Tejpen håller och blöjan har egentligen aldrig läckt.”

 

Guide till val av blöjstorlek

Små barn växer fort och den blöjstorlek som passar idag kan vara för liten i nästa stund. Alla barn är dessutom olika stora och formade, så det kan vara krångligt för de nyblivna föräldrarna att välja rätt sorts blöja. Muumi Baby-blöjornas elastiska delar baktill och på sidan garanterar en bättre passform och i blöjorna i Starters-storlek för nyfödda har vi beaktat babyns känsliga område kring naveln med en specialform.

För att du så snabbt som möjligt ska lära dig att uppskatta rätt blöjstorlek för din baby, har vi samlat några tips som ska göra det enklare för dig att gå över till nästa blöjstorlek.

 

När ska vi gå över till nästa blöjstorlek?

  • Blöjan blir genomvåt eller babyn råkar ut för misstag.
  • Blöjan täcker inte babyns skinkor helt.
  • Blöjan känns eller ser för spänd ut. Blöjan sitter bra om du får in två fingrar mellan blöjan och babyns mage.
  • Blöjan lämnar ett rött skavmärke på midjan eller insidan av låren.
  • Muumi Baby-blöjornas storlekar har klassificerats enligt babyns vikt. Du hittar de tydliga storleksmärkningarna på blöjpaketet och själva blöjan. Med hjälp av Muumi Babys storlekstabell kan du bedöma vilken storlek som passar ditt barn bäst.

 

Teman

Alla temanFöräldraskapVälmående i vardagenSmåbarnBabyGraviditetNyfödd

Viimeisimmät kirjoitukset

Föräldraskap, Välmående i vardagen

Framtidens blöja är ansvarsfull, finländsk och koldioxidneutral

Emilia Nordström som arbetar i produktutvecklingen för Muumi Baby-blöjorna svarar i telefonen under sin moderskapsledighet och i bakgrunden jollrar halvåriga dottern Freya: ”Barnvardagen har startat fint och det är alldeles...
Läs mer

muumi baby maailma vanhemmat vastasyntyneen kanssa

Graviditet, Nyfödd

Vad ska barnet heta?

Många par tycker om att fundera över vad barnet ska heta redan i det skedet när man först drömmer om en baby. Under graviditeten tar namnfunderingarna ytterligare fart för att...
Läs mer

Muumi Baby Värld amning

Baby, Nyfödd

En kost som stöder amning

En ny livssituation med den nyfödda handlar om att lära sig en annorlunda vardag och rutiner. Den lilla behöver kärlek, närhet och en kost som stöder tillväxt – en naturlig...
Läs mer