Varför spelar det en roll var blöjan tillverkas?

Det är inte egalt var i världen minstingens blöjor tillverkas och hur långt de färdas från fabriken till butikshyllan. Genom att välja våra blöjor gör du ett ansvarsfullt val på flera sätt, som bidrar till att trygga ditt lilla barns framtid. Muumi Baby-blöjorna tillverkas i Finlands enda blöjfabrik, Ekenäs!

Det är viktigt för både naturen och samhället att de produkter du använder kommer nära ifrån. En Muumi Baby -blöja är alltså ett bra val även med tanke på din babys framtid. Tillverkning i Finland garanterar transparens och ansvar i allt från valet av råvaror till avfallshantering och korta transportsträckor minskar de klimatutsläpp som blöjorna medför. När du köper nordiska produkter ger det också arbete här.

För många föräldrar som väljer Muumi Baby-blöjorna är det viktigt med att köpa närproducerat, så även för Johanna.

”För oss är det viktigt att försöka välja inhemskt i butiken. Det är också viktigt att vi kan lita på att produkten håller en hög kvalitet och att märkningarna motsvarar verkligheten. När vi gör vårt val är det också skönt att veta att Muumi Baby-blöjorna tillverkas nära i ett familjeföretag”, säger Johanna som gett respons på blöjorna.

Också för Nina är det viktigt med närproducerade produkter:

”Jag valde Muumi Baby-blöjorna eftersom de är 100-procentigt tillverkade i Finland. För oss är det viktigt att produkterna är inhemska och hudvänliga.”

 

Nyckelflaggan är ett äkta löfte om finländska  produkter

Muumi Baby-blöjorna har beviljats Nyckelflaggan som ett tecken på att huvudparten av råvarorna kommer från Finland och att produkterna tillverkas i Finland. Nyckelflaggan hjälper dig att välja ett finländskt alternativ när du köper såväl blöjor som andra produkter.

Den vackra nordiska naturen är ett värde som vi ska bevara också åt våra allra käraste, våra egna barn. Cellulosan i Muumi Baby-blöjorna härstammar från FSC-certifierade finländska barrskogar och är bland annat helt dioxinfri. En högklassig och särskilt hudvänlig blöja som uppfyller miljövärderingar – ett utmärkt val för din minsting.

 

Delipap, som tillverkar Muumi Baby-blöjorna, är ett finländskt familjeföretag som har utvecklat och tillverkar blöjor med över fyrtio års erfarenhet. Vi är själva mammor och pappor och vi vill erbjuda den mest ansvarsfulla och bästa möjliga blöjan för alla blöjrumpor. Muumi Baby-blöjfabriken är belägen i Ekenäs i södra Finland och företaget sysselsätter cirka 70 proffs inom hygienbranschen.

Teman

Alla temanFöräldraskapVälmående i vardagenSmåbarnBabyGraviditetNyfödd

Viimeisimmät kirjoitukset

Föräldraskap, Välmående i vardagen

Framtidens blöja är ansvarsfull, finländsk och koldioxidneutral

Emilia Nordström som arbetar i produktutvecklingen för Muumi Baby-blöjorna svarar i telefonen under sin moderskapsledighet och i bakgrunden jollrar halvåriga dottern Freya: ”Barnvardagen har startat fint och det är alldeles...
Läs mer

muumi baby maailma vanhemmat vastasyntyneen kanssa

Graviditet, Nyfödd

Vad ska barnet heta?

Många par tycker om att fundera över vad barnet ska heta redan i det skedet när man först drömmer om en baby. Under graviditeten tar namnfunderingarna ytterligare fart för att...
Läs mer

Muumi Baby Värld amning

Baby, Nyfödd

En kost som stöder amning

En ny livssituation med den nyfödda handlar om att lära sig en annorlunda vardag och rutiner. Den lilla behöver kärlek, närhet och en kost som stöder tillväxt – en naturlig...
Läs mer